כרטיסים כרטיסים

בעלי כנףשובל מלכותי

שם באנגליתReeve's pheasant
שם מדעיSyrmaticus reevesii
משפחהפסיוניים
מצב שימור
VU
פגיע

מידע מעניין מידע מעניין

העוף נמצא בסכנת הכחדה בשל ציד מוגבר ודלדול אזור המחייה שלו, בסין נחשב למין מוגן.

תפוצה
סין.
תפוצה
פעילות
יום
תוחלת חיים תוחלת חיים
מזון מזון
זרעים.
גודל גודל
אורך גופם של הזכרים מגיע עד 2.1 מטרים, נוצות הזנב של הזכר יכולות להגיע עד לאורך של 2.4 מטרים. הנקבה קטנה יותר, ואורך גופה מגיע עד 75 ס"מ. משקל הזכר מגיע עד 1.5 ק"ג, הנקבה עד 1 ק"ג.
בעלי כנף מידע

פסיון גדול החי ביערות מרכז ומזרח סין, זהו מין אנדמי לסין, אך הוכנס לארצות אחרות כמו ארה"ב, בריטניה וצרפת למטרות ציד ספורטיבי. ראש הזכר צבוע בשחור ולבן, גופו מנומר בגווני זהב וחום-אדמדם, הזנב אפור כסוף הנקבות אפורות מנומרות, פניהן חיוורות. בעונת הרבייה מטילה הנקבה בין 7-14 ביצים, בני הזוג הופכים תוקפניים יותר בעונה זו, מסלקים ואף תוקפים את כל מי שמתקרב אל הקן.

צילום:ראובן כהן.