כרטיסים כרטיסים

יונקיםקרקל

שם באנגליתCaracal
שם מדעיCaracal caracal
משפחהחתוליים
מצב שימור
LC
ללא חשש

מידע מעניין מידע מעניין

הקרקל פעיל במיוחד משעות הערביים ועד שעות הבוקר מוקדמות.

תפוצה
אפריקה, אסיה באזור הים הכספי, בצפון הודו, בארצות ערב ובישראל.
תפוצה
פעילות
לילה
תוחלת חיים תוחלת חיים
בטבע עד 13 שנים, בשבי עד 20 שנים.
מזון מזון
ניזון מעופות ויונקים קטנים עד בינוניים.
גודל גודל
עד 125 ס"מ, משקל עד 19 ק"ג.
יונקים מידע

חתול גדול שצבעו זהוב. אוזניו שחורות ועליהן ציצות שיער ארוכות. הגפיים האחוריות ארוכות מהקדמיות ומאפשרות לקרקל לנתר עד גובה של שני מטרים כדי לצוד ציפורים במעופן.הקרקל סוליטרי רוב ימות השנה, מלבד בתקופת החיזור והרבייה. ההריון נמשך כשלושה חודשים, בסופו יגיחו לאוויר העולם בין גור קרקל אחד לשישה גורים.