כרטיסים כרטיסים

בעלי כנףעיט צפרדעים

שם באנגליתGreater spotted eagle
שם מדעיAquila clanga או Clanga clanga
משפחהנציים
מצב שימור
VU
פגיע

מידע מעניין מידע מעניין
תפוצה
מזרח אירופה, צפון אפריקה, המזרח התיכון, רוסיה ודרום מזרח אסיה.
תפוצה
פעילות
יום
תוחלת חיים תוחלת חיים
מזון מזון
ניזון בחרקים, עופות מים, יונקים קטנים, זוחלים ודו-חיים.
גודל גודל
אורך הגוף של הזכר מגיע עד 62 ס"מ, של הנקבה עד 74 ס"מ. משקלו של הזכר מגיע עד 1.8 ק"ג ואילו של הנקבה עד 2.4 ק"ג. אורך מוטת הכנפיים כ-168 ס"מ.
בעלי כנף מידע

עיט המצוי בעיקר באזורים מיוערים ובאזורי ביצות. צבעו חום, אין הבדל במראה בין זכר לנקבה, אך הנקבה גדולה מהזכר. על הרגל נוצות המכסות את כולה. לא ידוע רבות על התנהגות הרבייה של מין זה, אך ידוע שהם מטילים 1-3 ביצים בעונה ושהצאצאים המבוגרים הורגים את אחיהם הצעירים. הגוזלים מטופלים על ידי שני ההורים, כאשר הזכרים מספקים את המזון לאורך היום והנקבות מבצעות את רוב פעילות הדגירה.

צילום:ראובן כהן.